Stevige Stap Training

 

Buitenschoolse training specifiek voor kinderen uit groep 8 die de overstap gaan maken naar de brugklas.

 

Hoe ziet een traject rondom de training eruit?

Ik voer eerst samen met jou een intake-gesprek, zodat jij mij kunt vertellen wat je wilt leren en jij door mijn verhaal een goed beeld krijgt wat je kunt verwachten. Het is belangrijk om samen vast te stellen of je ook baat gaat hebben bij deze training.

Bij aanvang van de training vindt er een ouderavond plaats, zodat je ouders weten wat wij met elkaar gaan doen en oefenen en ze je hierbij ook thuis kunnen steunen. Dit doen we op de helft van de trainingen nog een keer met de ouders. Hierin vertellen we ze wat er de komende 5 lessen gaat gebeuren, welke materialen en spelvormen we gaan inzetten en vertellen we ze over de voortgang na de eerste 5 lessen.

Je krijgt na elke les ook huiswerk mee, zodat je ook thuis verder kunt oefenen aan je eigen leerdoelen. Dit kunnen lees- doe- of maakopdrachten zijn. Hierbij is rekening gehouden met de verschillende leerstijlen die kinderen hanteren. 

Wat gaan we doen tijdens deze training?

Een training bestaat uit 10 bijeenkomsten van 60 tot 90 minuten, waarin je samen met maximaal 5 leeftijdsgenoten die ook de overstap naar de brugklas gaan maken aan de slag gaat. 5 Bijeenkomsten vinden plaats als je nog in groep 8 zit en 5 bijeenkomsten als je gestart bent in de brugklas.

Door middel van gesprekken, spellen en oefeningen leer je meer over sociaal omgaan met elkaar en hoe je dat op een goede manier kunt doen. We hebben het onder andere over jezelf presenteren en contact maken, het hebben en uiten van je eigen mening, feedback geven en krijgen en omgaan met conflicten en plannen en organiseren van huiswerk.

We leren je je eigen oplossingen te vinden die echt bij jezelf horen! Je leert de gevolgen van eigen gedachten en gedrag te zien en ontdekt hoe je dit kunt inzetten om je doelen te bereiken. In de training werk je aan je eigen persoonlijke leerdoelen die voorafgaand tijdens de intake zullen worden geformuleerd.

Heb je vragen?

Natuurlijk kun je voor, tijdens en ook na de training contact met me opnemen als je vragen hebt!