Training: Sta Sterk Groep

Buitenschoolse training voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar die willen leren opkomen voor zichzelf en omgaan met vervelende situaties.

Hoe ziet een traject rondom de training eruit?

Ik voer eerst samen met jou een intake-gesprek, zodat jij mij kunt vertellen wat je wilt leren en jij door mijn verhaal een goed beeld krijgt wat je kunt verwachten. Het is belangrijk om samen vast te stellen of je ook baat gaat hebben bij deze training.

Bij aanvang van de training vindt er een ouderavond plaats, zodat je ouders weten wat wij met elkaar gaan doen en oefenen en ze je hierbij ook thuis kunnen steunen. Dit doen we op de helft van de trainingen nog een keer met de ouders. Hierin vertellen we ze wat er de komende 5 lessen gaat gebeuren, welke materialen en spelvormen we gaan inzetten en vertellen we ze over de voortgang na de eerste 5 lessen.

Je krijgt na elke les ook huiswerk mee, zodat je ook thuis verder kunt oefenen aan je eigen leerdoelen. Dit kunnen lees- doe- of maakopdrachten zijn. Hierbij is rekening gehouden met de verschillende leerstijlen die kinderen hanteren. Alle opdrachten stimuleren het gebruiken van de Sta Sterk Punten ook buiten de training en dragen bij aan het vergroten van je zelfvertrouwen. De ervaring leert dat het voor jezelf erg fijn is te kunnen volgen hoe je vooruit gaat en wat je ervaringen zijn.

Wat gaan we doen tijdens deze training?

Een training bestaat uit 10 bijeenkomsten van 60 tot 90 minuten, waarin je samen met maximaal 5 leeftijdsgenoten die ook willen leren opkomen voor zichzelf aan de slag gaat. We doen dit door samen aktief aan de slag te gaan in spelvorm, met verhalen, helpende gedachten en samen oefenenen wat je geleerd hebt, zodat je in echte situaties goed weet wat je moet zeggen en doen!

Na de training heb je meer zelfvertrouwen en voel je je sociaal weerbaarder, zodat je voor jezelf kunt opkomen en van het pesten geen last meer hebt.

Heb je vragen?

Natuurlijk kun je voor, tijdens en ook na de training contact met me opnemen als je vragen hebt!