Training: Sta Sterk Individueel

Buitenschoolse training voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar die willen leren opkomen voor zichzelf en omgaan met vervelende situaties.

Hoe ziet een traject rondom de training eruit?

Ik voer eerst samen met jou een intake-gesprek, zodat jij mij kunt vertellen wat je wilt leren en jij door mijn verhaal een goed beeld krijgt wat je kunt verwachten. Het is belangrijk om samen vast te stellen of je ook baat gaat hebben bij deze training.

We houden je ouders op de hoogte hoe het gaat met je en zullen vooraf met hun afstemmen op welke manier we dit gaan doen.

Je krijgt na elke les ook huiswerk mee, zodat je ook thuis verder kunt oefenen aan je eigen leerdoelen. Dit kunnen lees- doe- of maakopdrachten zijn. Hierbij is rekening gehouden met de verschillende leerstijlen die kinderen hanteren. Alle opdrachten stimuleren het gebruiken van de Sta Sterk Punten ook buiten de training en dragen bij aan het vergroten van je zelfvertrouwen. De ervaring leert dat het voor jezelf erg fijn is te kunnen volgen hoe je vooruit gaat en wat je ervaringen zijn.

Wat gaan we doen tijdens deze training?

We bekijken vooraf samen wat jij graag zou willen leren en of wij dit kunnen bieden aan jou. Als we samen hebben besloten dat we met elkaar gaan werken, gaan we een plan maken dat is afgestemd op jouw leerdoelen. Meestal bestaat een training uit 5 tot 8 bijeenkomsten van 60 tot 90 minuten, waarin we samen aan de slag gaan met verschillende spelvormen, verhalen, helpende gedachten, ontspanningsoefeningen en het samen oefenenen met wat je geleerd hebt, zodat je in echte situaties goed weet wat je moet zeggen en doen!

Na de training heb je meer zelfvertrouwen en voel je je sociaal weerbaarder, zodat je voor jezelf kunt opkomen en van het pesten geen last meer hebt.

Heb je vragen?

Natuurlijk kun je voor, tijdens en ook na de training contact met me opnemen als je vragen hebt!