Uit je Zone

 

Hét programma om grote groepen jongeren vanuit hun veilige zone te laten ervaren wat het je kan opleveren uit je comfortzone te komen.

Elkaar beter leren kennen, ontdekken wie je zelf bent en wie die ander – die tot nu toe niet in jouw ‘zone’ hoorde – nu echt is.
Begrip en respect krijgen en durven tonen voor het gedrag en de emoties van een ander.

Op Locatie

Uit je Zone is ontwikkeld om bij jou op locatie te worden gespeeld. De leerlingen zijn in hun vertrouwde omgeving en hoeven niet op pad.

3 uur

De tijdsduur voor Uit je Zone is ongeveer 3 uur. Een tijdsduur die precies is afgestemd op de aandacht van de leerlingen.

Tot 100 deelnemers

Uit je Zone is gemaakt om zelfs met grote groepen tot 100 leerlingen te spelen. Dat zijn ongeveer 4 volle klassen.

Strategische leerkrachten

Leerkrachten spelen een cruciale rol in Uit je Zone. Zij krijgen meer inzicht in de rollen en posities van de leerlingen.

Wat is Uit je Zone?

Uit je Zone is een leuk programma van ongeveer 3 uur dat we draaien in groepen tot maximaal 100 kinderen.

Wat weten leerlingen nu eigenlijk van elkaar? Hoe kunnen we een ander opvangen als hij of zij zich kwetsbaar opstelt? Hoe creëren we eenheid en nieuwe verbindingen buiten de bestaande rollen en groepen die uit noodzaak of eigen voorkeur zijn gevormd?

Een oefening om elkaar beter te leren kennen, te ontdekken wie je zelf bent, wie de ander nu echt is en begrip en respect te krijgen voor het gedrag en de emoties van een ander.

Door eenheid te creëren buiten de bestaande groepen om en nieuwe – vaak onverwachte – verbindingen te maken, forceren we meteen ook een doorbraak in de verschillende rollen die leerlingen in een klas aannemen. Er ontstaat op een andere manier ruimte voor het durven respecteren van elke ander waarmee je in eerste instantie weinig gemeen leek te hebben of van wie je emoties en gedragingen niet begreep.

Doelstellingen

  • Andere manier van kennismaken met elkaar
  • Inzicht krijgen in de emoties en het gedrag van een ander
  • Respect durven tonen voor een ander
  • Nieuwe eenheden en verbindingen creëren
  • ‘Scan’ voor beroepskrachten om inzicht te krijgen in rollen en posities van hun leerlingen

Wat kun je verwachten?

We gaan een aantal uurtjes plezier maken met elkaar in een gevarieerd programma. We starten met een aantal activiteiten gericht op samenwerking, communicatie en vertrouwen en gaan daarna met elkaar (ook met alle aanwezige beroepskrachten) op een andere manier kennismaken.

Vereisten

  • Creëren van een veilige sfeer voor alle deelnemers
  • Voldoende ondersteuning vanuit leerkrachten die willen deelnemen aan het programma
  • Noodzakelijke facilitaire ondersteuning

Iets voor jouw school?

Ben jij docent en wil je weten of Uit Je Zone geschikt is voor jouw school? Neem dan nu contact op met Samantha van Bogaert voor een vrijblijvende intake.

5 + 1 =